вівторок, 01 жовтня 2019 12:57

Українці кинулись сплачувати борги за газ - Держстат

Українці кинулись сплачувати борги за газ - Держстат
У серпні середній рахунок за комунальні послуги становив 667 грн. Фото: bagnet.org

Українці частково розрахувалися з боргами за комунальні послуги. На рахунки постачальників перерахували на 800 млн грн більше, ніж ті виставили у платіжках. Загалом у серпні за комуналку заплатили 5,2 млрд грн.

Розраховуватися з боргами споживачі почали ще у березні, коли рахунки зменшилися через закінчення опалювального сезону. На серпень борги з оплати житлово-комунальних послуг становили 47,3 млрд грн, передає Держстат.

Українці активно погашають заборгованість із газу та опалення. Борги скоротилися на 3,7 млрд грн і 2 млрд грн відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін обіцяє допомагати сім'ям, які віддають за комуналку більше 15% доходів

Водночас на 1 млрд грн зросла заборгованість за воду та водовідведення. На 783 млн грн - утримання прибудинкової території, 203 млн грн - вивезення сміття.

У серпні середній рахунок за комунальні послуги становив 667 грн.

Наступного року на субсидії пропонують виділити 47,6 млрд грн, йдеться у проекті бюджету. 2019-го на компенсацію витрат із оплати комунальних послуг пішло 55,1 млрд грн. Зменшення видатків не призведе до скорочення кількості субсидіантів у новому опалювальному сезоні, запевнили в Міністерстві соцполітики.

Зараз ви читаєте новину «Українці кинулись сплачувати борги за газ - Держстат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі