понеділок, 25 липня 2022 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Схожі на "космонавтів": у Херсоні окупанти посилили заходи власної безпеки

Схожі на "космонавтів": у Херсоні окупанти посилили заходи власної безпеки
Росіяни у Херсоні стали схожі на "космонавтів" через екіпірування. Фото: ілюстративне, facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraineі

У тимчасово окупованому Херсоні російські загарбники посилили заходи безпеки.

Раніше окупанти ходили містом ледь не в парадній формі, тепер – у повному екіпіруванні. Про це повідомив Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни проводять зачистки серед цивільних на півдні: деталі

За даними місцевих мешканців, росіяни патрулюють Херсон в повному екіпіруванні. Жителі Херсону іронізують, що так загарбники схожі на "космонавтів".

"В місті зростає спротив у зв'язку з наближенням Збройних сил України, відтак командування ворога відчуває, що "кон'юнктура змінилась". Тому, якщо ще кілька днів тому на пл. Свободи патруль окупантів був з АК-47 та ледь не в парадній формі, то тепер росіяни не знімають бронежилети та каски навіть сидячи в авто, з якого переважно не виходять", – ідеться в повідомленні.

ЗСУ, ймовірно, готуються почати або вже почали контрнаступ в Херсонській області. Публічна інформація про хід і темпи контрнаступу буде обмеженою та надходитиме з затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни 24 липня.

Українська армія готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у Херсонській області.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області. Там міг загинути один із топофіцерів окупантів – полковник Росгвардії Олександр Нечипуренко.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В окупантів не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти та ремонтувати бронетехніку.

Зараз ви читаєте новину «Схожі на "космонавтів": у Херсоні окупанти посилили заходи власної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі