субота, 17 вересня 2022 23:21

Опалювального сезону на Луганщині не буде, навіть в разі швидкої деокупації – Гайдай

Опалювального сезону на Луганщині не буде, навіть в разі швидкої деокупації – Гайдай
Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай прокоментував можливість опалення в регіоні. Фото: Ліга

В Луганській області не вдасться провести опалювальний сезон. Особливо в тій частині, яка десь 4,5 місяця була під постійними обстрілами.

Російські війська знищили повністю всю критичну інфраструктуру. Після деокупації доведеться просити людей, щоб вони зимою не поверталися для постійного життя у великі міста, повідомив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

Наразі ворог завдає ударів по ТЕЦ, дамбам, а коли буде змушений під ударами українських захисників залишити територію Луганської області, то намагатиметься знищити й ті об'єкти критичної інфраструктури, які досі вціліли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Луганщині: британська розвідка спрогнозувала, чи вистоїть армія РФ

"Великі міста: опалювання неможливо взагалі запустити, тому що розбито все вщент. І навіть, якщо ми якось теоретично змогли би відновити роботу теплоелектростанцій миттєво, що майже нереально, то розвести потім всю мережу по містам не можливо", – пояснив Гайдай.

У Сіверськодонецьку наразі з 120 тисяч жителів міста залишилось десь до 10 тисяч, у Лисичанську – десь 15 тисяч, сказав він.

Фактора неочікуваності при визволенні Луганщини вже не буде.

Але, розуміючи, що деокупація невідворотна, нині вже готуються штаби, які налагоджуватимуть життя на звільнених територіях, сказав Гайдай.

Зокрема, за його словами, йдуть переговори з Укрпоштою, щоб людям у деокупованих районах одразу ж почали виплачувати пенсії. Мобільні оператори мають забезпечити увімкнення зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Опалювального сезону на Луганщині не буде, навіть в разі швидкої деокупації – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі