понеділок, 06 червня 2022 00:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти обстрілюють Криворізький район з усіх видів озброєння, в тому числі забороненого - Вілкул

Окупанти обстрілюють Криворізький район з усіх видів озброєння, в тому числі забороненого - Вілкул
Вілкул розповів про стан справ на Криворізькому напрямку. Фото: Криворізька ОВА

Ситуація на криворізькому напрямку повністю контрольованою Збройними силами України.

Ворог весь тиждень продовжував обстріли по всій лінії зіткнення. Обстріли ведуться з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків, мінометів. Застосовуються варварські, заборонені Женевською конвенцією касетні та фосфорні боєприпаси. Фіксується та застосування бойової авіації, повідомив очільник військоовї адміністрації Олександр Вілкул на брифінгу.

Окупанти продовжують тактику випаленої землі – б'ють по церквах, дитячих садках, бібліотеках, житлових будинках. Протягом тижня поранення отримали кілька мирних жителів, зокрема жінки та діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни продовжують підлі обстріли Криворізького району - Вілкул

Зазнала артобстрілу Зеленодольська громада Криворізького району. У Великій Костромці та Малій Костромці зруйновано два будинки, ще шість пошкоджено. Люди не постраждали. Вдарили і прикордонними територіями Широківської громади.

Сьогодні окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Біла Криниця. Але після вогневої поразки силами оборони України відійшли на раніше зайняті позиції. Ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці.

З початку війни саперами знешкоджено вже понад дві тисячі касетних та інших боєприпасів.

Російський ворог шукає, як захиститися від контрнаступу ЗСУ. Окупанти підірвали мости через річку Інгулець в районі Давидова Броду та Великої Олександрівки на Херсонщині, повідомило Оперативне командування "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти обстрілюють Криворізький район з усіх видів озброєння, в тому числі забороненого - Вілкул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі