понеділок, 02 червня 2014 07:28

Окара: Крим для Росії — це валіза без ручки з бомбою усередині

Окара: Крим для Росії — це валіза без ручки з бомбою усередині
Андрій Окара. Фото: kontry.net

Крим для Росії є своєрідною "валізою без ручки з бомбою всередині", яка приведе цю країну на кладовище історії.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив російський політолог, директор Центру східноєвропейських досліджень Андрій Окара.

"Ситуація з Кримом - це був гачок для Росії. Росія проковтнула цей гачок і тепер перетворюється на те, що називається "імперією зла". Фактично тепер все Росію б'ють, відкидають. Фактично, це країна-ізгой", - вважає Окара.

"Тут є дуже тонка геополітична гра, коли дозволили Росії це проковтнути. Чим Росія заплатила за Крим? Вона відмовилася від модернізаційного шляху розвитку", - зазначив експерт.

За його словами, зараз Росія переходить на "рейки мобілізаційного шляху розвитку при очевидному дефіциті ресурсів".

"Те, що відбувається зараз в Абхазії - це результат того, що, вибачте, гаманець у Росії не гумовий, на всіх не вистачає, на Абхазію вже не вистачає через Крим. Фактично в усіх напрямках, які тільки є, зараз Росія отримала мінуси", - підкреслив Окара.

Він зазначив, що "Крим - це не великий золотий батон, а валіза без ручки, всередині якої, скоріше за все, бомба".

"Те розуміння національних інтересів, яке є зараз в Кремлі, дуже ефективне в короткостроковій перспективі, а в довгостроковій перспективі веде Росію на кладовище історії", - підсумував Окара.

Зараз ви читаєте новину «Окара: Крим для Росії — це валіза без ручки з бомбою усередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі