понеділок, 15 вересня 2014 19:15

Одеського сепаратиста не випустили з тюрми

Одеського сепаратиста не випустили з тюрми

Сьогодні Київський апеляційний суд залишив під вартою Сергія Долженкова на прізвисько "Капітан Какао". Його звинувачують в організації побоїща в Одесі 2-го травня. Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо з власних джерел.  Активісти Одеського Євромайдану організували біля приміщення суду пікет, бо мали інформацію, що Долженкова відпустять.

"В понеділок в 14.00 відбудеться апеляційний суд по справі сепаратиста Долженкова, який 2-го травня повів представників Антимайдану проти мирного марша і влаштував бійню. Його можуть відпустити, тому прошу всіх небайдужих прийти до суду на вулицю Соломянську, 2а, аби не допустити звільнення цього негідника і повторення подій 2-го травня", - закликав напередодні автомайданівець Марк Гордієнко.

У суді активісти погрожували - якщо злочинця випустять, Долженков з приміщення не вийде - йому влаштують самосуд.

Долженков свою причетність до Одеської трагедії заперечує. Скаржиться що працівники СБУ йому погрожували та катували.

"Тортури полягали в тому, що під час етапування мені не надали допомогу та не викликали медиків, тоді як у мене травмована нога, яка сильно болить. За чотири місяці під вартою мені не висунули звинувачень. А слідство щодо мене по подіях 2-го травня - то політичне замовлення", - сказав Долженков-Какао.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами. В результаті масових заворушень загинуло 50 людей, більшість - при пожежі в Будинку Профсоюзів. Ще близько 250-ти отримали численні травми.

Співробітники спецслужби заарештували Сергія Долженкова - колишнього міліціонера, відомого в певних колах під прізвиськом "Капітан Какако" 6 травня на приватній квартирі. За словами керівництва МВС, при затриманні у нього було вилучено більше мільйона гривень готівкою.

Долженков є лідером так званої "Одеської дружини", яка підтримує Антимайдан. За даними слідства, до трагедії також причетний його брат, Олег, та депутати міськради. Зокрема, депутати від партії "Родіна" Сергій Бовбалан та Євген Хайкін.

Зараз ви читаєте новину «Одеського сепаратиста не випустили з тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі