четвер, 14 травня 2020 18:48

Нова теплоелектростанція працюватиме на відходах сільгоспвиробництва

Нова теплоелектростанція працюватиме на відходах сільгоспвиробництва
У Запорізькій області будують теплоелектростанцію на біопаливі. Фото: epravda.com.ua

Теплоелектростанцію на альтернативних видах палива в місті Токмак Запорізької області введуть в експлуатацію на початку 2021 року.

Про це з посиланням на пресслужбу ГО "Ukrainian Green Power" повідомляє Agroexpert.

Планується, що "Придніпровська БіоТЕС" стане своєрідним майданчиком для розвитку різних бізнесів, які розташують своє виробництво на території південної промзони міста або в безпосередній близькості від об'єкту.

Для обслуговування теплоелектростанції створять близько сотні робочих місць.

Наголошують, що важливим аспектом використання теплової енергії з біомаси є і екологічний. Адже в даному випадку не використовується як традиційне тверде паливо (вугілля, торф), так і природний газ, чим суттєво скорочується викид шкідливих газів і пилу в атмосферу.

Теплову енергію вироблятимуть з екологічно чистої сировини: пелетованого лушпиння соняшника або солом'яної пелети. Фактично, це відходи сільськогосподарського виробництва, яких в Україні не бракує. Тож ціна теплової енергії буде відчутно меншої від собівартості її виробництва з традиційного природного газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відкрили електростанцію, яка працює на газі зі сміття

Тому тема поновлюваних джерел енергії й конкретно виробництва теплової енергії з біомаси обговорюється регулярно як серед професіоналів ринку теплоенергетики, так і в середовищі бізнесу, який бажає оптимізувати свої витрати.

На сьогодні в Україні не так багато електростанцій, що працюють на біомасі. Водночас такий вид палива посідає четверте місце в світі за обсягами виробництва і споживання енергії.

Минулої осені в Україні запрацював на повну потужність біогазовий комплекс на території "Теофіпольського цукрового заводу", який запустили у 2017 році. Як зазначається, це перша в Україні і найбільша в світі станція по виробленню біогазу, яка працює за технологією високо-навантажених реакторів.

Зараз ви читаєте новину «Нова теплоелектростанція працюватиме на відходах сільгоспвиробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі