понеділок, 21 січня 2019 04:10

Не піддаються дресируванню: показали найнебезпечнішу ферму країни
17

У Вінниці показують найнебезпечнішу крокодилячу ферму
Фото: vinnitsa.info
У Вінниці показують найнебезпечнішу крокодилячу ферму
У Вінниці показують найнебезпечнішу крокодилячу ферму
У Вінниці показують найнебезпечнішу крокодилячу ферму
У Вінниці показують найнебезпечнішу крокодилячу ферму

У Вінницькому універмазі відкрили "Крокодилячу ферму", де відвідувачі можуть поспостерігати та сфотографуватися з одними із найнебезпечніших рептилій – крокодилами.

Деякі досягають навіть до 3-х метрів завдовжки, пише vinnitsa.info.

Окрім них, на виставці також є пітон та анаконда, єноти, носухи, водні та сухопутні черепахи, мавпа, сурікати та кролики.

Для відвідувачів встановили стенди, на яких розміщені цікаві факти про крокодилів, їхнє харчування та розмноження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-метровий крокодил убив вчену в Індонезії

Кілька фактів про крокодилів:

Крокодили — хижі екзотичні рептилії. Спочатку середовищем їхнього життя була суша. Потім вони поступово перейшли до напівводного життя.

Крокодили не піддаються дресируванню. Однак в Буркіна-Фасо в Африці розташована водойма з прирученими крокодилами. Їх підгодовують місцеві жителі, за що рептилії дозволяють чіпати їх хвости. На цих крокодилах можна навіть покататися верхи.

У щелепах крокодилів від 64 до 70 зубів. Їх точна кількість залежить від виду. Але і ці зуби не призначені для пережовування їжі. Вони допомагають зхоплювати і роздирати жертву. Змінюються зуби до ста разів за життя. Тому пащу крокодила можна зачинити, перемотавши її скотчем.

У крові крокодилів є речовина, природний антибіотик (крокоділін), який перешкоджає нагноєнню ран і запаленню шкірних покривів.

У середньому, крокодили живуть до 50 років. Але існують і довгожителі віком у 110 років.

Шкіра живота крокодила вважається одним з найкращих і дорогих матеріалів для виготовлення галантерейних товарів.

28 листопада 2007 року у Маріуполі спіймали крокодила. За півроку до цього він утік із цирку "Шапіто", що гастролював у місті.

Метрового нільського крокодила на ім'я Годзіла приніс на пляж артист цирку Артем Каракат. Хотів, щоб тварина позасмагала. Чоловік стверджував, що сонце корисне для травлення крокодилів. Побачивши воду, рептилія вирвалася із рук господаря і втекла.

Зараз ви читаєте новину «Не піддаються дресируванню: показали найнебезпечнішу ферму країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі