середа, 22 червня 2022 16:06

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі ЗСУ "підсмажили" ворожі танки та БМП

На Запоріжжі ЗСУ "підсмажили" ворожі танки та БМП
Українські захисники знищують ворожу техніку на Запоріжжі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Запорізькій області українські військові за кілька хвилин позбавили російських загарбників декількох одиниць техніки.

Зокрема, знищили два танки та одну БМП. Про це повідомляє Запорізька ОВА у Telegram.

У ЗСУ були протитанкові керовані ракетні комплекси "Фагот" радянського зразка та три ракети. Також неподалік на позиції перебували оператори протитанкового ракетного комплексу "Корсар" українського виробництва.

"Командир поставив бойову задачу: у випадку висунення ворожої техніки зробити по ній залп, зупинити й дати можливість нашій артилерії або авіації накрити її вогнем", - розповів військовий Анатолій.

Пізніше на відстані 2,4 км від українських позицій помітили 80-100 одиниць російської техніки. Зокрема, танки Т-72Б3, БТРи, БМП, самохідні артилерійські установки, "Гради" і вантажівки забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на Зміїному знищили ворожий ЗРК "Панцир" та 49 окупантів

Перший постріл, який виявився влучним, зробили "Корсаром" по танку терористів. У ньому здетонував боєкомплект, відлетіла башта, а також знищили весь екіпаж. Техніка, що йшла за ним, звернула у бік позиції, де перебував військовий.

"Я побачив у приціл "Джавеліна" теплову сигнатуру цілі – це був ще один танк Т-72Б3. Головка самонаведення була вже охолоджена, тому я просто зробив пуск. За мить ворожий танк горів, як велетенський смолоскип", - додав він.

Окрім двох танків, із "Корсара" знищити вдалося і російську БМП. Після цього загарбники почали відступати, але по них спрацювала артилерія, яка знищила ще багато техніки та військових РФ.

Втрати російських окупантів в Україні на 22 червня становлять 34 230 осіб. Також ворог з початку активної фази війни втратив також багато техніки. Зокрема, танків - 1496, бойових броньованих машин - 3614, артилерійських систем - 752, РСЗВ - 239, засобів ППО - 99, літаків - 216, гелікоптерів - 182 тощо.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі ЗСУ "підсмажили" ворожі танки та БМП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі