понеділок, 04 липня 2016 10:51

На вінницьких пляжах крадуть одяг

 

На пляжах Вінниці зросла кількість крадіжок. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив командир патрульної поліції Сергій Мельник.

"Люди самі провокують крадіїв. Залишають телефони, фотоапарати, дорогоцінності на видному місці. Для зловмисників це як запрошення, – каже Мельник. – Нещодавно був випадок на хіміку. Відпочивали дві дівчини. До них підійшли хлопці. Познайомилися. Потім дівчата пішли купатися. Коли вийшли з води помітили, що хлопці зникли. Разом із ними пропали два телефони. Через деякий час злодіїв було затримано. Повернути вдалося лише один мобільний, бо другий встигли здати в ломбард".

Правоохоронці радять звертати увагу на тих, хто відпочиває поруч. На їхні зовнішні ознаки. Дорогоцінності краще не знімати, а телефони ховати подалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині збільшилась кількість розбійних нападів

"У випадку крадіжки потрібно якнайшвидше набирати 102. Після виклику патрульні одразу перекривають район. Якщо зреагувати миттєво, крадій не встигне втекти. Після цього можна самому опитати свідків і вжити заходів, щоб вони нікуди не пішли", – радить полісмен.

16-річний Євген Ткачук разом із другом купалися біля центрального мосту. Рюкзаки з усіма речами повішали поблизу на дереві. Спостерігали за ними з води. Не встигли відвернутися, як їх не стало.

"Залишилися в одних плавках. Добре, що допоміг дядько, який відпочивав поруч. Викликав поліцію і дав телефон подзвонити рідним. Недалеко відпочивали цигани. Напевно вони нас обікрали, бо поліція знайшла речі трішки далі в кущах. Одяг, документи і гроші крадії не взяли, але телефони пропали", – розповів постраждалий Євген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульна поліція не дозволить депутатам паркуватися на Соборній

Зараз ви читаєте новину «На вінницьких пляжах крадуть одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі