пʼятниця, 01 липня 2016 17:31

На Вінниччині збільшилась кількість розбійних нападів

На Вінниччині спостерігається зростання кількості злочинів на 20 відсотків. Це середній показник по Україні. Найбільш поширені вуличні, квартирні та автомобільні крадіжки. Все частіше стаються розбійні напади. Про це кореспондент Gazeta.ua дізнався від заступника начальника ГУНП Вінницької області Сергія Чуби.

"Пов'язую це із подіями на Сході. Одягають балаклави і грабують. Такі злочини розкривати дуже важко, - пояснює поліцейський. – На ріст злочинності впливають економічні чинники. В'язні, які зараз виходять на свободу не мають можливості нормально адаптуватися в суспільстві і почати нормальний спосіб життя. Для них немає роботи. Тому багато скоюють нові злочини."

Є зв'язок і з перехідним періодом в поліції. Більшість оперативників проходять зараз переатестацію. Це впливає на їх ставлення до роботи. Вони не впевнені будуть працювати завтра чи ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винуватця смертельної аварії можуть посадити на 10 років

"Багато зараз працюємо над посиленням карного розшуку. Коли збільшиться кількість розкритих злочинів – люди будуть більше довіряти поліції. Знизиться рівень злочинності загалом. Але якщо дільничного можна навчити складати протокол за три місяці, то оперативник готується кілька років. Людина повинна мати хист і навички. Якість розслідування сподіваємось покращити за рахунок збільшення заробітної плати після переатестації і покращення матеріального забезпечення. Створюємо людям кращі умови для праці", - сказав Чуба.

Нагадаємо, кримінальну поліцію Вінницької області очолив Сергій Чуба. Протягом останнього року він брав участь у слідстві по справі вибуху гранати під Верховною Радою 31 серпня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині збільшилась кількість розбійних нападів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі