середа, 19 листопада 2014 13:24

На Тернопільщині зловмисники більше двох років відправляли земляків у рабство в Росію

На Тернопільщині зловмисники більше двох років відправляли земляків  у рабство в Росію

Кримінальну статтю "торгівля людьми" інкримінують на Тернопільщині учасникам злочинної групи, які два роки переправляли громадян України до Росії на важкі фізичні роботи. Про це повідомили у секторі зв'язків із громадськістю УМВС України в області.

Фігуранти справи – житель Закарпаття та уродженка Шумського району Тернопільщини. Чоловік займався незаконним перевезенням найманих працівників до Російської Федерації, де вони важко працювали в теплицях. Його спільниця шукала бажаючих поїхати на заробітки.

"Жителька Шумщини, агітуючи майбутніх заробітчан, обіцяла їм комфортні умови проживання та праці, натомість людям доводилося жити в бараках, трудитися майже по 12 годин. Жінка прикрашала заробітчанську дійсність, хоча знала, що чекає її співвітчизників у російського працедавця, бо сама не раз туди їздила", – розповів старший слідчий обласної міліції Олег Матвіїв.

Вербуванням жителів західного регіону, а саме з Тернопільщини та Закарпаття, зловмисники займалися майже 2 роки. За цей час через "трудові табори" перейшло близько сотні людей.

Затримали зловмисників при спробі переправити через кордон 17 осіб. Під час обшуків міліціонери вилучили мікроавтобус, яким перевозили потерпілих, паспорти громадян України, блокноти із записами анкетних даних раніше відправлених осіб, платіжні картки та гроші – 10 тис. грн, $2 тис., 15 тис. рублів.

Нині слідчі обласного управління внутрішніх справ розслідують кримінальне провадження, порушене за ст. 149 КК – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини.

Міліціонери звертаються до всіх, хто потерпів від зловмисників, повідомити про це правоохоронні органи.

Телефони чергової частини управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області: (0352) 27-12-15, 0964304044, 0972185386.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині зловмисники більше двох років відправляли земляків у рабство в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі