субота, 17 вересня 2016 12:54

На реконструкцію Палацу одружень витратили майже півтора мільйона гривень
6

Фото: Gazeta.ua

1,4 мільйони гривень витратили на ремонт міського Палацу одружень у Черкасах. Сьогодні зранку його офіційно відкрили до Дня міста.

На заході були присутні міський голова Анатолій Бондаренко та голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. На відкриття також приїхав заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.

"Відремонтований РАЦС – це найкращий подарунок для містян. На ремонт будівлі було витрачено 1 млн 400 тисяч гривень. Опоряджувальні роботи – це маленька крихітка. Всередині стіни зміцнені металевою стрічкою, щоб укріпити палац. Плануємо ще поправити зовнішній дах", – каже міський голова Анатолій Бондаренко.

"Останній раз капітальний ремонт робили близько 40 років тому. Тут вже все розвалювалося. Паркет вивалювався. Молодята зачіпалися за нього. Казали нам: "Та у вас тут сарай". Цьогорічну реконструкцію розпочали з березня. Змінили все – від стелі і до підлоги", – розповідає Раїса Калітвенцева, працівниця Палацу одружень.

Після виступів, очільники перерізали червону стрічку і відкрили Палац одружень. Пізніше керівниця РАЦСу Лідія Літовкіна зареєструвала шлюб трьох пар. Молодята отримали від міської та обласної влади подарунки. Від мера – сертифікат на політ на літаку над Черкасами та мультиварки.

Міський голова також передав представникам РАЦСу раритетні документи. Вони були знайдені під час проведення ремонтних робіт в Палаці одружень.

Всього сьогодні мають одружитися 20 пар.

"Познайомилися на службі. Обоє працюємо в пожежній охороні. Вирішили побратися в цей день, бо сьогодні наше професійне свято. Це дуже символічно. (17 вересня відзначається День рятівника. – Gazeta.ua). Співпало з Днем міста. Зустрічалися рік. Якось приїхала до Черкас з Кременчука в 5 годин ранку. Дома мене чекали свічки, кульки та обручка", – говорить наречена Ірина Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До дня міста черкащани здійснять забіг на 730 метрів

Нагадаємо, сьогодні у Черкасах святкують 730-у річницю з дня заснування міста.

Оновлений палац одружень також відомий, як Будинок Щербини. Збудований 1892 року черкаським інженером, грабарем-підрядником Щербиною як власна садиба. З 1970 року будинок діє як міський Палац одружень.

Зараз ви читаєте новину «На реконструкцію Палацу одружень витратили майже півтора мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі