неділя, 10 вересня 2017 12:40

На "Краковці" затримали 40 людей

На "Краковці" затримали 40 людей
40 осіб збиралися влаштувати провокації. Фото: Depo

У пункту пропуску "Краковець" на кордоні з Польщею поліцейські зупинили групу з близько 40 невідомих, одягнених переважно в камуфляжний одяг. Вони організовано рухалися в бік ПП і наметового містечка прихильників лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Як розповів журналістам присутній на місці начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Валерій Середа, організована злочинна група людей була затримана співробітниками поліції для встановлення їхніх осіб та з'ясування місця проживання, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми поки не знаємо, хто ці люди, але в зв'язку з тим, що вони прямували організованою групою до пункту пропуску в напрямку наметового містечка прихильників Саакашвілі, поліція вжила заходів, для того, щоб з'ясувати їхні наміри", - розповів Середа.

Як передає кореспондент агентства, поліцейські зупинили цих людей на відстані в кілька сотень метрів від ПП з протилежного боку траси від розбитого прихильниками Саакашвілі наметового містечка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він мене боїться більше, ніж Путіна" - Саакашвілі про Порошенка і ситуацію на кордоні

В цей час зазначених людей оточили поліцейські в шоломах і бронежилетах і проводять опитування. Будь-яких конфліктних ситуацій або порушень громадського порядку немає, обстановка у ПП залишається спокійною.

У наметовому містечку зібралися більше тисячі осіб, які приїхали зустріти Саакашівілі. У містечку встановлена ​​сцена, з якої виступають активісти - прихильники лідера "Руху нових сил".

Поблизу від наметового містечка рідким ланцюгом стоять близько сотні співробітників поліції в захисній амуніції. Ще кілька десятків правоохоронців розташувалися на протилежному від табору активістів боку траси.

Прес-служба "Руху нових сил" заявила, що представники поліції "працюють синхронно з "тітушками", яких привезли у 6 автобусах в Краковець, щоб залякати активістів".

За інформацією прес-служби, тітушки були найняті за 500-800 гривень на день. У РНС стверджують, що жоден з них не має паспорта, люди зі спортивною зовнішністю, декотрі з них судимі, мають при собі холодну зброю.

10 вересня прибічники Міхеіла Саакашвілі організували неподалік від кордону наметове містечко, готуються його зустрічати. Туди з'їжджаються тітушки на автобусах. Одну організовану групу поліція заблокувала. На пункті пропуску станом на 10 ранку застряли у черзі 200 авто. Прикордонники радять не перетинати кордон цього дня через "Краковець.

Зараз ви читаєте новину «На "Краковці" затримали 40 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі