середа, 15 лютого 2017 13:37

На Грибовицькому звалищі укріплюють дамбу

На Грибовицькому звалищі укріплюють дамбу

15 лютого о 10.00 год. на сміттєзвалищі в селі Грибовичі Жовківського району на Львівщині почали роботи з укріплення дамби, що вбереже сусідні водойми від забруднення. Необхідну техніку завезли напередодні о 19.00 год.

"Тиждень тому дав доручення терміново почати роботи щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Сьогодні отримав повідомлення, що це завдання виконується - розпочалися роботи з укріплення дамби", - зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

На Грибовицькому сміттєзвалищі дала тріщину дамба з шкідливим токсином – інфільтратом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман вирішив, куди львів'янам звозити сміття

"Якщо вона прорве, двометрова хвиля затопить найближчі села. Це буде значно гірше, ніж Чорнобиль, – повідомив член екологічної комісії у справах Грибовицького полігону Ігор Муравський. – Роботи розпочали зі зміцнення дамби на озері інфільтратів. При таненні снігу є загроза, що забруднені води підуть в грунт і забруднять інші території. Води можуть поширитися на сотні кілометрів, вилитись у Західний Буг та інші річки регіону".

Активіст каже, що сміттєзвалище укріплюють землею. Подальші заходи стосуються виположення та зміцнення схилів полігону, що загрожують зсувом.

Грибовицьке звалище може запрацювати

Зараз ви читаєте новину «На Грибовицькому звалищі укріплюють дамбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі