четвер, 18 серпня 2016 19:37

На фестивaлі пародійного кіно оминуть політику

У вівторок, 23 серпня розпочнеться 10-й Міжнародний ВІННИЦІЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно. Відкриють його у Вінниці на площі біля міського Палацу мистецтв.

"Цьогоріч 11 країн приймають участь у фестивалі. Це Франція Німеччина, Австралія, Ізраїль США, Бельгія, Нова Зеландія, Швеція, Аргентина, Чехія та українські режисери. Подали на розгляд більше ста робіт" - говорить керівник проекту Олександр Шемет.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

Оберуть лише 30 короткометражок. Їх покажуть не лише надворі, а й в кінотеатрі "Родина". Саме там відбудеться зустріч з акторами.

"Оргкомітет має право обирати роботи на свій розсуд. Оминаємо роботи на політичну тематику. Не хочеться, щоб проривалося зло. Навіть в пародійному кіно. Цього року головні теми в представлених роботах - чорний гумор, політика, любов, людські почуття. Кілька робіт забракували, - пояснює організатор фестивалю Євген Майданик. - Тим більше всі мають бути в однакових умовах. Ми проводимо фестиваль на відкритому повітрі, його дивляться і діти і дорослі".

Читайте також: 25 подільських килимів виставили до Дня Незалежності

На показ фільмів приїдуть актори Віктoр Aндрієнкo, Oлег Філімoнoв, Руслaнa Писaнкa, Вaсиль Вірaстюк, Aнaтoлій Бoрсюк, Євген Чепурняк, грузин Вaнo Янтбелідзе, Михaйлo Пoліцеймaкo з Росії.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

Переможців фестивалю оголосять 2 вересня. Вони отримають "Золотого летючого слона". Статуетку оновили. На неї додали товстіший шар золота.

Читайте також: "Серіали - як жуйка: мають присмак, але не дають ситості" - Кшиштоф Зануссі

Зараз ви читаєте новину «На фестивaлі пародійного кіно оминуть політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі