пʼятниця, 21 квітня 2017 16:20

На фестиваль під відкритим небом з'їдуться світові оперні співаки

На фестиваль під відкритим небом з'їдуться  світові оперні співаки
Ірина Френкель стверджує, що в Україні подібний фестиваль проводиться вперше. Фото: Богдан Барабанов

4-5 червня у місті Тульчин Вінницької області пройде Міжнародний фестиваль "Operafest - Tulchyn!" . Захід в Україні проведуть вперше, він буде безкоштовним.

"Фестиваль вирішили провести в Тульчині, бо це край відомого композитора Миколи Леонтовича. Він - візитівка на міжнародній музичній арені. Опера - консервативний жанр, тому наша мета залучити до цього заходу молоде покоління. Фестиваль розпочнеться із нічної програми для молоді "Привиди старого замку". В "опера- фесті" візьмуть участь 3 симфонічні оркестри, 4 симфонічні хори та понад 50 солістів. Окрім українців, виступатимуть виконавці з Італії та Угорщини. Глядачам вперше покажуть концертну версію знаменитого мюзиклу Джима Стеймана "Танець Вампіра", - говорить радник міністра культури України Ірина Френкель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль тюльпанів працюватиме щодня

За словами організаторів, фестиваль має привернути увагу до пам'ятки архітектури - палацу Потоцьких. На заході будуть зони відпочинку, кафе, туалети та місце для паління. Для гостей міста розробили туристичний маршрут по історичних пам'ятках. Для молоді на території палацу встановлять наметове містечко.

Палац Потоцьких - один з Семи чудес Вінничини. Свого часу його називали "прикордоним" або "подільским Версалем". Збудований у 1785 році за проектом французького архітектора Жозефа Лакруа. Саме тут граф Станіслав Потоцький обвінчався з коханою Софією, для якої в Умані створив парк "Софіївка".

Зараз ви читаєте новину «На фестиваль під відкритим небом з'їдуться світові оперні співаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі