пʼятниця, 19 липня 2013 14:03

На боротьбу з водіями зібрали понад 17 тисяч гривень

На боротьбу з водіями зібрали понад 17 тисяч гривень
Фото: portal.lviv.ua

17 580 грн зібрав керівник руху "Дайте пройти" львів'янин Левко Стек на своєму рахунку. За ці гроші планує встановити стовпці на тротуарах у центрі Львова, аби обмежити в'їзд автомобілів на хідники. Акцію назвали "Сто стовпців для міста Львів".

Перші 24 поставили на вул. Підвальній.

"На сто стовпчиків треба 16 тисяч гривень. Та вже за перший тиждень ми зібрали більшу суму. Найбільший внесок від однієї особи — 700 грн. Тож поставимо на 40 стовпців більше, ніж планували, - каже Стек. - Ми хочемо відвоювати у водіїв простір, призначений для пішоходів. Хідниками щодня користується тисячі людей. Особливо неправильно припаркований транспорт заважає мамам з візочками, людям з особливими потребами та людям похилого віку. Хочеться вільно і безпечно пересуватися вулицями рідного міста. ДАІ з цією проблемою впорватися не може. Єдиним засобом боротьби в такому випадку є фізичне блокування руху за допомогою стовпців."

Окрім Підвальної стовпчики поставлять на вул. Леся Курбаса, Академіка Гнатюка, Менцинського та Дудаєва. Обирали ті вулиці, на яких є найбільша проблема зі стихійним паркуванням та великий потік пішоходів.

Зараз ви читаєте новину «На боротьбу з водіями зібрали понад 17 тисяч гривень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі