вівторок, 06 вересня 2022 13:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Мешканців Миколаївщини закликали запастись генераторами

Мешканців Миколаївщини закликали запастись генераторами
Жителів Миколаївщини закликали запастись генераторами. Фото: outofoffice.com.ua

Голова обласної військової адміністрації Миколаївщини Віталій Кім порадив жителям області запастись генераторами на зиму.

Через обстріли можуть бути надзвичайні обставини. Про це сказав Кім під час брифінгу 6 вересня, передає Gazeta.ua.

"Незважаючи на те, що область готується до опалювального сезону, я вважаю, що населенню потрібно мати запас палива чи дизельних генераторів. Через обстріли можуть бути надзвичайні обставини. Якщо є можливість, запас має бути у кожного", – сказав голова Миколаївської ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кліматологиня спрогнозувала, якою цьогоріч буде зима

Додав, що Миколаївщина, попри наближені бойові дії, входить в топ-5 областей, які готові до нового опалювального сезону.

"Підготовку до зими розпочали ще два місяці тому. Плануємо вже наступного тижня проводити тестування системи опалення", – сказав Кім.

Кабінет міністрів виділяє 1,4 млрд грн на закупівлю стратегічного запасу матеріальних резервів, який дозволить оперативно реагувати на виклики та проблеми тепло- і водопостачання. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цей опалювальний сезон без перебільшення стане найскладнішим в історії незалежної України. Головний ризик – це терористичні акти Росії проти критичної інфраструктури. Інша проблема, яка також цікавить українців, що буде з платіжками та як економити на опаленні.

Зараз ви читаєте новину «Мешканців Миколаївщини закликали запастись генераторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі