субота, 14 червня 2014 13:37

Мера Львова просять скасувати Alfa Jazz Fest через події на Сході

У Львові сьогодні триває третій день фестивалю Alfa Jazz Fest. Через трагічну загибель майже півсотні українських вояків на Сході громадсько-журналістський рух "Народний контроль", Народна Самооборона Львівщини та рух "Економічний бойкот. Львів" оприлюднили спільне звернення до міського голови Львова Андрія Садового щодо неможливості проведення у Львові джазового фестивалю Alfa Jazz Fest у час, коли гинуть українці.

Через соцмережі вони донесли до мера та громадськості таку заяву: "Вельмишановний патріоте України, Андрію Івановичу! Не хотіли би псувати вам безтурботного джазового настрою. Але цієї ночі Україну сколихнула трагічна новина – від рук російських окупантів загинуло одразу півсотні українських військових. У цей самий час у серці Галичини – славетному місті Львові – люди відриваються на організованому росіянами Alfa Jazz Fest. Вам як міському голові Львова варто припинити ці веселощі. Коли в Україні йде війна, наші земляки покладають голови за цілісність держави, проводити концерти і фестивалі – це наруга над загиблими. Чимало зірок шоу-бізнесу скасували концерти через ситуацію в країні. Знаменитий етнофестиваль "Підкамінь" перенесли на наступний рік. І люди з розумінням ставляться до цього.Закликаємо вас – припиніть Alfa Jazz Fest, оголосіть у місті загальну жалобу.Слава Україні!".

Автор: Ольга Швед
 

Сьогодні о 15.00 громадські активісти планують вручити цю спільну заяву щодо неприпустимості проведення у місті Alfa Jazz Fest через трагічну загибель 49 військовослужбовців на сході України міському голові Андрієві Садовому.

Організатори у соцмережах та на сайті поширили інформацію про перегляд репертуару фестивалю.

"У зв'язку із трагічними подіями, які відбулися сьогодні вночі на Луганщині, організаційний комітет міжнародного джазового фестивалю висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих. Сьогодні кожен концерт фестивалю починатиметься з хвилини мовчання в пам`ять про загиблих. Крім того, під час концертів всі бажаючі можуть долучитись до благодійної акції - збору коштів для допомоги сім'ям загиблих. Перед сценами фестивалю буде встановлено спеціальні бокси поруч з волонтером фестивалю. Всі кошти будуть передані безпосередньо сім'ям загиблих на Луганщині. Музиканти "Альфа Джаз Фесту" переглянули свої концертні програми: відтак репертуар буде змінено".

О 17.00 на площі Ринок запланована жалобна хода львів'ян зі свічками у пам'ять за загиблими українцями у зоні АТО.

 

Зараз ви читаєте новину «Мера Львова просять скасувати Alfa Jazz Fest через події на Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі