пʼятниця, 13 червня 2014 20:20

Гламур і джаз у Львові - розпочався 4-ий Alfa Jazz Fest
3

Фото: Ольга Богачевська

100 джазових музикантів із 13 країн світу виступлять на 4-ому Міжнародному Alfa Jazz Fest у Львові. Фестиваль розпочався 12 червня концертом у парку культури ім. Хмельницького.

За словами куратора форуму Олексія Когана, Alfa Jazz потрапив до списку визначних джазових подій літа за версією американського журналу JazzTimes. На відкритті фестивалю виступив один із найкращих гітаристів сучасності американець Ларрі Карлтон.

"Розумію, зараз важкі часи у вашій країні. Але треба розраджувати себе і усміхатися," - зазначив музикант зі сцени.

Наступною виступила запальна Ді Ді Бріджуотер. 64-річна лиса жінка енергійно танцювала на сцені та широко посміхалась. Співачка є лауреаткою 3-ох нагород Grammy, на яку її номінували ще 7 разів. Зі сцени вона привіталась українською і постійно казала публіці "дякую", роблячи наголос на "у".

Як зазначив Олексій Коган, ніхто з музикантів не боявся їхати до України через тривожну ситуацію на Сході країни. Навпаки деякі виконавці наголошували, що мусять відвідати українців саме у цей час.

За словами учасника Консультаційної ради фестивалю Святослава Вакарчука, джазовий фестиваль у Львові є важливим для культури в державі.

"Останні 23 роки ніхто особливо не займався розвитком музики в Україні. Це стосується культурної освіти і світобачення взагалі, - пояснює Вакарчук. - Сперечатись про те, хто мусить вирішувати цю проблему, так само як дискутувати, що було перше курка чи яйце. Політична воля теж мусить бути присутня, але повинна також бути воля кожної людини робити себе освіченішим, пізнавати світ, збільшувати свій інтелектуальний рівень. Тобто прагнути до вдосконалення. Звісно, це повинно підтримуватись і зверху. Бо як веде себе перша особа в країні, так само починають поводитись і всі інші."

На фестивалі можна було помітити музиканта Павла Гудімова, мера Львова Андрія Садового, музичного продюсера Володимира Бебешка та колишнього міністра освіти та батька лідера "Океан Ельзи" Івана Вакарчука з дружиною.

Гості фестивалю на вечірню сцену одягають кращий свій одяг. Жінки переважно у дорогих сукнях та на високих підборах.

Протягом 12-15 червня відбудеться 21 концерт на 3-ох сценах фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Гламур і джаз у Львові - розпочався 4-ий Alfa Jazz Fest». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі