неділя, 06 березня 2022 16:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Львів готується до оборони та приймає біженців: як зараз живе один з найголовніших форпостів тилу
6

На вокзалі людей годують та надають першу допомогу
Фото: Ігор Хомич
Вулиці міста патрулюють бійці тероборони
Зал очікування заповнений людьми у черзі до кас
Безперервний потік людей вирушає у місто в пошуках житла, а ті, хто не має куди йти, чекають на привокзальній площі
У Львові, куди зараз приїжджають десятки тисяч біженців, готуються до оборони

У Львові, куди зараз приїжджають десятки тисяч біженців, готуються до оборони. Місто патрулює територіальна оборона, історичні пам'ятки ховають від авіаударів, львів'яни облаштовують місця для прийому тих, хто тікає від війни. Кореспондент Gazeta.ua Ігор Хомич зробив фоторепортаж із одного з найголовніших форпостів тилу.

Львівський вокзал приймає тисячі біженів. Безперервний потік людей вирушає у місто в пошуках житла, а ті, хто не має куди йти, чекають на привокзальній площі. Там їх годують та надають першу допомогу. Залі очікування заповнений людьми у черзі до кас.

Вулиці міста патрулюють бійці тероборони. Зокрема, один чоловік під час перевірки його багажу почав тікати, зв'язалася сутичка, його спіймали, закували у наручники і повели до відділку. На підприємствах відновлюють роботу старих радянських бомбосховищ - їх прибирають, обставляють, налагоджують систему вентиляції. У приватній автомайстерні волонтери виготовляють протитанкові їжаки та голки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Криму окупанти забирають молодь в армію. Люди налякані" - Чубаров

У Львівській міській раді прийняли рішення про захист художніх цінностей на вулицях міста. Скульптури обмотують м'якими матеріалами, вітражі церков заставляють дерев'яними фанерами, у дворику Вірменської церкви демонтували старий 500-річний дерев'яний вівтар із розп'яттям. Театри міста також підлаштувалися під війну - переоблаштували свої приміщення для прийому біженців. Зокрема, на фото - театр ім. Леся Курбаса.

24 лютого о четвертій ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Львів готується до оборони та приймає біженців: як зараз живе один з найголовніших форпостів тилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі