вівторок, 22 квітня 2014 13:37

Кримських біженців виселяють із "Подільського Артеку"

Кримських біженців виселяють із "Подільського Артеку"

До 1 травня 150 кримських татар мають виселитися із дитячого санаторію "Подільський Артек", що на Вінниччині. Сюди кримчан поселили майданівці з обласною владою 13 березня. Але за умови, що вони звільнять приміщення до початку оздоровчого сезону. Півтора місяця кримські родини безкоштовно проживали, харчувалися та отримували медичну допомогу.

"У нас починається оздоровчий сезон. До цього ми маємо зробити ремонти у корпусах, оновити території. Фактично зробити цього у всіх корпусах не мали можливості, бо у двох із них розселили біженців. 1-го травня до нас по тендеру заїжджає 650 дітей-чорнобильців, тому кримчани мусять виселитися, так як і було домовлено",- розповідає директор санаторію Петро Мазур.

Для біженців підшукали інше приміщення - колишній студентський гуртожиток у селі Нова Гребля Калинівського району.

"Гуртожиток триповерховий, розрахований на 150 осіб, або 30 сімей. Аби туди переселити кримчан, треба в першу чергу поміняти вікна, зробити каналізацію, відремонтувати ванні кімнати. В бюджеті на це немає коштів, все буде робитися за благодійні. Не впевнений, що це буде зроблено до 1-го травня. Крім того, ще не визначений власник цього приміщення. Поки що воно було на балансі професійно-технічного училища №21. Зараз стоїть питання про передачу його сільській раді", - каже Новогребельський сільський голова Анатолій Андріюк.

 

Крім житла, у селі обіцяють надати кримським родинам земельні ділянки по 10-15 соток для ведення господарства

Зараз ви читаєте новину «Кримських біженців виселяють із "Подільського Артеку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі