четвер, 10 березня 2016 11:42

Кримські бізнесмени заробляють на вивозі авто $2 тисячі

Кримські бізнесмени заробляють на вивозі авто $2 тисячі

Бізнесмени щодня через кордон з Кримом везуть автомобілі з українською реєстрацією. За ввезення нічого не платять. Ці авто продають на українському ринку. На кожній машині заробляють від $2 до $5 тисяч.

"В Криму понад 500 тисяч автомобілів з українськими номерами. Перереєструвати їх на російські проблемно. По перше, в МРЕО черга постійна, а по- друге за перереєстрацію треба платити. Два роки кримчани їздили на номерах українських. Із січня взялися за таке штрафувати. Тому там зараз дешевше продати авто і перевезти його в Україну. Старі "Жигулі" можна купити за 500 доларів, - каже підприємець Сергій. - В Україні їх можна продати вдвічі дорожче"

Щодня через кордон проїжджає 8-10 машин, переважно легкових.

"Техпаспорта міняли хіба що для корпоративних машин, ті власники, кому нікуди було діватися. Решта вважали за краще залишити їх на українській реєстрації, — говорить глава Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. - Кримчанин з російською реєстрацією та паспортом приїжджає на кримському авто з українською реєстрацією в Херсон або Миколаїв, продає за дорученням своє авто в українського нотаріуса, отримує валюту і потім купує таке ж авто з прибутком у 25-40%."

Нагадаємо, з 1 вересня в Криму прийняли закон, згідно з яким автомобілям і мотоциклам з українськими номерами заборонено перебувати на півострові понад 90 днів. За порушення терміну перебування транспортного засобу з українськими номерами ввели штраф в розмірі від 1,5 тис. до 2,5 тис. руб. Крім того, допускається конфіскація транспортного засобу. І навіть репресивні заходи не змогли змінити ситуацію - заборона неважко обійти, для цього водіям достатньо раз на три місяці виїхати і знову в'їхати в Крим.

Зараз ви читаєте новину «Кримські бізнесмени заробляють на вивозі авто $2 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі