середа, 02 лютого 2022 11:49

"Кримнашист" Баста не зможе виступити в Одесі на День закоханих - активіст

"Кримнашист" Баста не зможе виступити в Одесі на День закоханих - активіст
Концерт Басти в Одесі 14 лютого скасували. Фото: .instagram.com/bastaakanoggano

Російський репер Василь Вакуленко, відомий як Баста, не виступатиме 14 лютого в ресторані Одеси. Концерт вирішили скасувати.

Про це повідомив одеський активіст Дем'ян Ганул у Facebook.

За його словами, після анонсу виступу Басти в ресторані "Облака" він звернувся з проханням скасувати концерт. Мотивував це тим, що російський виконавець не лише відвідував окупований Росією Крим з порушенням українського законодавства, а й виступав на концерті "возз'єднання" в Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Баста = Путін": фанатів російського репера у Києві зустрічали коридором ганьби

"Я особисто зустрівся з одеським ресторатором Андрієм Зарічанським. Дізнавшись, що Вакуленко має антиукраїнську позицію, Андрій ухвалив правильне рішення скасувати концерт", - написав активіст.

Водночас анонс виступу Басти в одеському ресторані досі є в Іnstagram закладу. Будь-які оголошення про зміни в планах щодо концерту поки відсутні.

Баста був нев'їзний в Україну три роки за виступи в Криму та участь у пропагандистському кіно, що виправдовує російську агресію. Термін заборони сплив ще торік у серпні. Після цього репер не порушував українське законодавство. Зокрема, не відвідував окупований Крим, тож у Службі безпеки України заборону на в'їзд не подовжили.

Торік Василь Вакуленко дав в Україні низку концертів, зокрема в Києві, Одесі та Харкові. Усі проходили на тлі протестів проти виступів "кримнашиста" і спроб громадян зірвати їх.

Зараз ви читаєте новину «"Кримнашист" Баста не зможе виступити в Одесі на День закоханих - активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі