четвер, 28 квітня 2022 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Координаторка ООН їде до Запоріжжя для підготування евакуації з Маріуполя

Координаторка ООН їде до Запоріжжя для підготування евакуації з Маріуполя
Відповідне розпорядження надав генсек ООН Антоніу Гутерреш. Фото: pixabay.com

Координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані повідомила, що на прохання генерального секретаря Організації Антоніу Ґуттереша їде до Запоріжжя, щоб підготувати можливу евакуацію з Маріуполя на тлі гуманітарної катастрофи в оточеному російськими окупантами місті.

ООН повністю мобілізована для порятунку життів українців і надання допомоги тим, хто її потребує, заявила Лубрані у Twitter 28 квітня.

"Генеральний секретар Ґуттереш прибув в Україну для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. На його прохання я їду в Запоріжжя, щоб підготувати евакуацію", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише обстріли: маріупольцям загрожує нова смертельна небезпека

Генеральний секретар ООН Ґутерреш 28 квітня прибув із візитом в Україну. Він зустрінеться з президентом Зеленським і міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Також запланована зустріч із працівниками агентства ООН для обговорення гуманітарної допомоги Україні.

Перед візитом в Україну 26 квітня генсек ООН зустрівся в Москві з президентом РФ Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Координаторка ООН їде до Запоріжжя для підготування евакуації з Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі