понеділок, 20 квітня 2015 18:28

Командування батальйону "Вінниця" звинувачують у зраді

Кіборг звинувачує заступника командира міліцейського батальйону "Вінниця" Ігоря Бердоусова у зраді і здачі в полон наших бійців ополченцям. Відео із заявою бійця, який ховає обличчя під маскою та не називає свого прізвища, тиждень шириться інтернетом. Вінницькі активісти , Таїса Гайда та Юлія Піскунова, звернулися до міліції та військової прокуратури з проханням розібратися у конфлікті. Перевірити інформацію та покарати винних пообіцяв начальник відділу внутрішньої безпеки обласної міліції Євген Прудивус.

"Я виїжджаю у відрядження в Попасну, де базується батальйон і буду перевіряти усе на місці. Із військовим, що на відео, я особисто два рази зустрічався в зоні проведення АТО. Один раз наші працівники затримали його на блок-посту без документів і з пневматичним пістолетом "Макарова". Він представився Коваленком і сказав, що з батальйону "Вінниця". Ця інформація не підтвердилася, але після зясування деяких питань ми його відпустили. Інший раз я його зустрів у Попасній в начальника райвідділку міліції. Тоді він сказав, що служить у розвідці Київської Русі", - розповів Прудивус.

За інформацією правоохоронців, боєць ніякого відношення до десантників не має. Затримувався попаснянськими правоохоронцями за скаргою людей, в яких він незаконно відібрав автомобіль.

"Він тоді підняв Правий Сектор. Приїхав загін, почав захоплювати райвідділок, хотіли заарештувати начальника міліції. Може він полоном називає райвідділ. Ми розберемося. Якщо наші хлопці винні - будуть покарані. Але не впевнений у правдивості заяві. Там на сході працює така кількість спецслужб, що якби факт зради був - його одразу б зафіксували", - додав Євгеній Пилипович.

Зараз ви читаєте новину «Командування батальйону "Вінниця" звинувачують у зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі