понеділок, 27 квітня 2020 11:36

Кілька міст просять Кабмін відкрити ринки

Кілька міст просять Кабмін відкрити ринки
Садовий просить Кабмін відкрити львівські ринки. Фото:pixabay

Зняти обмеження з роботи продуктових ринків просить Кабмін міський голова Львова Андрій Садовий.

Інший варіант - дозволити вирішувати питання ринків місцевій владі. Про це Садовий написав на своїй сторінці у Facebook.

"Звертаюся до прем'єр-міністра і головного санітарного лікаря з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення щодо їхнього відкриття на місцевому рівні. Кожен міський голова знає ринки свого міста і чого від них чекати. У Львові з початку карантину були жорсткі правила: порушуєш - закриваємо. Але я не хотів би, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей", - говорить мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин: підприємці взяли штурмом ринки міста

За словами Садового, запроваджений через коронавірус карантин наклав на всіх певні обмеження і люди стали "заручниками ситуації".

"Але також ми повинні мати змогу впливати на ці умови, якщо це не суперечить здоровому глузду. Я розумію ситуацію, в якій сьогодні опинилися власники продуктових ринків, продавці і фермери. Товари швидко псуються і часу мало", - пише Садовий.

Дозволити роботу малого й середнього бізнесу просять також місцеві влади Дніпра й Івано-Франківська.

Карантин через коронавірус спровокував економічну кризу. Тому у Львові скоротять 181 працівника міськради.Також у місті запроваджують програму підтримки місцевого бізнесу "Зроблено у Львові", "Купуй львівське".

Зараз ви читаєте новину «Кілька міст просять Кабмін відкрити ринки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі