вівторок, 07 червня 2022 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова Запорізької ОВА відзвітував про ситуацію на захоплених територіях

Голова Запорізької ОВА відзвітував про ситуацію на захоплених територіях
Українські військові дають гідну відсіч російському агресору. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники не полишають спроб просунутися далі на сході Запорізької області.

Однак українські воїни відбивають атаки ворога. Про це повідомив керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в ефірі національного телемарафону.

"По лінії розмежування продовжуються активні бойові дії, де наші військові дають гідну відсіч ворогу. Зіткнення відбуваються в Оріхові, Гуляйполі, від постійних обстрілів страждає Комишуваха та населені пункти поблизу", - зазначив він.

За словами Старуха, окупанти відводять війська з Мелітопольського та частини Василівського району. Зазначив, що такі дії можуть бути ротацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїздка Зеленського на передову та в Запоріжжя - в ОП розповіли про підсумки

"Переміщення окупантів відбувається в напрямку Херсона. Крім цього, у Запорізькому регіоні продовжується зведення ліній захисту, що суттєво допомагає нашим Збройним силам давати відсіч окупантам. Створено багато фортифікаційних споруд на підступах до Запоріжжя", - повідомив керівник області.

Старух додав, що Запорізька АЕС продовжує працювати. Однак її працівники перебувають під постійним тиском, за словами глави ОВА.

"Так чи інакше, атомна електростанція залишається українською та дає електроенергію в нашу енергосистему", - зазначив він.

Майже 60% території Запорізької області тимчасово окупували російські війська станом на 5 червня.

77 населених пунктів Запорізької області знеструмлені через бойові дії. Ворог зруйнував 2701 об'єкт інфраструктури, з яких на сьогодні відновлено майже 700, повідомив голова Запорізької військової адміністрації Олександр Старух на нараді з президентом Володимиром Зеленським щодо ситуації в Запорізькій області.

В області тривають бої.

Зараз ви читаєте новину «Голова Запорізької ОВА відзвітував про ситуацію на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі