четвер, 03 березня 2022 23:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Геноцид: Росія хоче скинути на Україну термобаричні бомби

Геноцид: Росія хоче скинути на Україну термобаричні бомби
Росія може почати масово бомбити Україну вакуумною зброєю. ФОТО: pixabay.com

Росія розмістила в Україні термобаричні бомби. Їх ще називають "вакуумними".

Невідомо, як далеко може зайти Путін, заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес, повідомляє "Голос Америки".

"Невідомо, яку зброю він дозволить використати аби досягнути своєї кінцевої мети, але ми бачимо величезну кількість артилерії. Нас непокоїть те, наскільки широко вони можуть піти", - сказав Воллес.

Про надзвичайно смертоносну зброю, яку окупанти везуть до України, виданню розповіла і посол США в Організації об'єднаних націй Лінда Томас-Грінфіл.

"Цій зброї немає місця на полі бою. Це кластерні боєприпаси та вакуумні бомби, які заборонені Женевською конвенцією. Ми бачили смертоносний конвой, завдовжки 40 миль, який прямував до Києва", - заявила представниця Сполучених Штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники випустили по Україні колосальну кількість ракет. Більше 70 прилетіли з Білорусі

Вакуумні бомби небезпечні тим, що вибухаючи створюють навколо надзвичайно високу температуру, яка здатна вбивати усе живе.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Геноцид: Росія хоче скинути на Україну термобаричні бомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі