четвер, 21 липня 2016 13:56

Футболісти вийшли на поле через п'ять років

У Вінниці вперше за п'ять років професійна футбольна команда вийшла на поле. Матч зіграли на центральному стадіоні міста. Змагалися з хмельницькою командою "Поділля". На трибунах стадіону зібралося близько 6 000 вболівальників. Квитки коштували 20 гривень.

"П'ять років назад футбольний клуб "Нива" розформувався через нестачу фінансування. Ідея повернути професійний футбол належала голові обласної федерації футболу Ігору Гатаулліну. Він запропонував мені використати досвід "15 громади" і відродити вінницьку команду. Я займався пошуком інвесторів. Для цього створили "Фонд Відродження Футболу". Немало меценатів уже перерахували гроші. Загалом на утримання команди і участі в першій лізі потрібно кілька мільйонів гривень", – інформує кореспондента Gazeta.ua президент "Ниви-В" генерал-майор Василь Вовк.

 

Зараз у команді 19 гравців. З ними укладено контракти. Усім виплачується зарплата не більше кількох тисяч. За нічию на виїзді або перемогу гравці стартового складу отримують премії. Тренуються футболісти на стадіоні "Нива" ("Хімік")

"Спочатку було створено дві футбольні команди для участі у другій лізі – "Нива" і "Вінниця". Утримувати обох дорого. Тому сили об'єднали і створили єдину збірну "Нива-В". Хлопців відбирали тренери. Шукали по всій Україні. Труднощів з цим не було, бо футбольний ринок переповнений. Багато претендентів довелося відсіяти. Зараз у команді шість хлопців з інших областей. На час матчів їх забезпечили житлом. Інші футболісти раніше грали в аматорському чемпіонаті. Тепер за кожен з-них має шанс засвітитися на полі і отримати пропозиції від престижних футбольних клубів", – каже Вовк.

 

Перша гра новоствореної "Ниви-В" завершилася перемогою з рахунком 3:1.

"Це хороший старт для вінницької команди. Вразила не стільки гра, як вболівальники. Не очікував побачити на трибунах таку велику кількість людей. Наша нація патріотично об'єднується на фоні війни. Сьогодні, вінничани довели, що можна гуртуватися ще й навколо футболу. Стало зрозуміло "Наша єдність – сила" існує не лише на словах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після візиту Гройсмана розібрали дорожню плитку

Зараз ви читаєте новину «Футболісти вийшли на поле через п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі