пʼятниця, 07 жовтня 2016 20:40

Дракони взяли участь у Фестивалі Посмішок
14

Сьогодні у Вінниці пройшов Фестиваль Посмішок. Центром міста пройшов костюмований парад, провели концерт, конкурси і розваги. Серед карнавальної ходи виділялись китайські дракони, пожежники та живі скульптури.

"В цей день у світі відзначається День смайлика. Ми вирішили провести карнавал у якому взяли участь біля 800 молодих людей. У яскравому вбранні і з посмішками на обличчі пройшлися від Літнього театру до Майдану Незалежності. Тут проводимо майстер-класи по плетінні із рогози, розмальовці печива, фейс-арт і малюванні по воді. Виступають співаки, танцюристи і кавеенщики з навчальних закладів міста. Про дійство написали в оргкомітет всесвітнього дня смайлу. На наступний рік будемо відзначати його разом з ними у нашому місті. По Україні нічого подібного раніше не проводилось", - розповів кореспонденту Gazeta.ua співорганізатор свята Павло Власюк.

Смайлики малювали глазур'ю на печиві та хною по обличчях. Робили малюнки за допомогою техніки ебру – малювання по воді.

"Дорослі і діти найбільше цікавляться древньою турецькою технікою малювання по воді. Такі малюнки ще називають мармуровими. Їх можна перенести із води на папір, дерево чи кераміку. До води додається згущувач із червоних водоростей. На поверхню наносяться фарби із природніх компонентів. Потім прикладається папір – малюнок відразу переноситься на нього. Сьогодні всі хочуть малювати смайлики", - каже художниця Оксана Веремієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мережу підірвали фото кота, схожого на смайлик

В рамках фестивалю у місті провели круглий стіл "Сатира – як складова українських реформ" та вечір іронічної поезії.

Нагадаємо, 29 вересня в музеї Михайла Грушевського у селі Сестринівка Козятинського району на Вінниччині відбувся фестиваль-конкурс музейних експозицій. У ньому взяли участь 15 музеїв, які представили понад 300 експонатів.

Зараз ви читаєте новину «Дракони взяли участь у Фестивалі Посмішок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі