середа, 28 березня 2018 11:55

Дороги Миколаївщини 2018 року відремонтують на понад 900 млн грн - голова Миколаївської ОДА Савченко

Дороги Миколаївщини 2018 року відремонтують на понад 900 млн грн - голова Миколаївської ОДА Савченко
Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко заявив про проведення капітального ремонту дороги Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв у 2018 році. Фото: Гордон

2018-го очікується завершення будівництва і ремонту на трасі Т-15-08 Калинівка - Снігурівка, розпочатих 2017 року. Також цьогоріч йтимуть активні ремонтні роботи на трасі Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв та інших дорогах області. Про це повідомив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

"У лютому 2018-го депутати постійної комісії обласної ради з питань регіонального розвитку, планування, бюджету, фінансів та інвестицій і з питань промислової політики і підприємництва, енергетики та енергозбереження, транспорту та розвитку інфраструктури підтримали пропозицію облдержадміністрації про виділення 148 мільйонів гривень на будівництво та проведення ремонтних робіт на трасі Т-15-08. Частину робіт на цій трасі виконали торік, тоді витратили 311 мільйонів гривень на фрезерування, бронювання та накладення нижнього шару. Тепер потрібно накласти верхній шар щебенево-мастичної суміші", - розповів Олексій Савченко.

Олексій Савченко зазначив, що, згідно з державною програмою "Розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування 2018", з бюджету України на капітальний, поточний середній ремонт та експлуатаційне утримання доріг загального користування державного значення Миколаївської області затвердили фінансування в розмірі 657,29 млн грн.

"Очікується, що цього року з державного бюджету профінансують, зокрема, капітальний ремонт дороги Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв загальною протяжністю 11,8 кілометрів. Також зроблять поточний середній ремонт дороги Н-11 Дніпро - Миколаїв (через Кривий Ріг) загальною протяжністю 30,6 кілометрів. Крім того, в планах - поточний середній ремонт дороги Т-15-07 Миколаїв - Парутине - Очаків - база відпочинку "Чорноморка" загальною протяжністю 15,6 кілометрів", - розповів голова Миколаївської ОДА. .

Як повідомив глава області, рішенням сесії Миколаївської обласної ради від 21.12.2017р. № 25 і розпорядженням Миколаївської обласної державної адміністрації від 01.03.2018р. № 56-Р затвердили фінансування в сумі 147,9 мільйонів гривень для завершення поточного ремонту Т-15-08 Калинівка - Снігурівка, який розпочали 2017-го. Виділені з обласного бюджету кошти будуть спрямовані на такі види робіт, як облаштування верхнього шару покриття щебенево-мастиковим асфальтобетоном, укріплення узбіччя, нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків.

2017 року на замовлення Служби автомобільних доріг в Миколаївській області виконали робіт по ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг на суму 762,6 млн грн. А всього відремонтували 73 км дорожнього покриття. Допомогли виконанню планів по ремонту доріг Миколаївщини як збільшені надходження до бюджету області з державного бюджету, так і надходження до місцевого бюджету, завдяки митному експерименту. Нагадаємо, митний експеримент – це проект, який активно підтримав голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. За умовами проекту, 50% від перевищення митних надходжень області можуть залишатися в обласному бюджеті і бути спрямовані на ремонт доріг і поліпшення місцевої інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Дороги Миколаївщини 2018 року відремонтують на понад 900 млн грн - голова Миколаївської ОДА Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі