пʼятниця, 21 квітня 2017 12:15

Дівчина схудла до 23 кг за чотири місяці

Дівчина схудла до 23 кг за чотири місяці
Богдана Олійник Фото: 20 minut

16-річна Богдана Олійник з райцентру Томашпіль на Вінниччині важить 23 кг. Вагу втратила раптово. Лікарі більше 4 місяців з'ясовують причину.

"Я їла нормально. Не виснажувала себе дієтами. Потім стала відчувати нудоту. Була висока температура", - розповіла дівчина ТСН.

Точний діагноз поставити не можуть. Спочатку вважали, що це гастрит, пізніше - нервова анорексія. Їй важко ковтати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати анорексію у підлітка: пояснення для батьків

"Стравохід у цієї дитини неповноцінний, він не може проштовхувати їжу. Вона частково потрапляє у кишково-шлунковий тракт, але не забезпечує дитині набір ваги тіла і нормальний розвиток", – каже дитячий хірург Вінницької обласної дитячої лікарні Юрій Паламарчук.

Богдану годують сумішами через спеціальні трубки. Завдяки цьому за тиждень набрала 2 кг.

Багато підлітків страждають психологічною хворобою - анорексією Якщо людина помічає, що зайва вага заважає їй чи розвиває певні комплекси можна почати худнути, але під контролем спеціалістів. Сьогодні ця хвороба стала доволі актуальною. Повністю відновити свій психічний стан після анорексії майже нереально: колишні хворі вже по-іншому дивляться на їжу та красу. Одужавши та позбувшись страхів, вони все одно згадують свої 30 кг з ностальгією, адже тоді вони були майже "красивими".

Зараз ви читаєте новину «Дівчина схудла до 23 кг за чотири місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі