четвер, 10 квітня 2014 14:57

Церква закупила амуніцію для тернопільських військових

Автор: Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ
 

Відтепер військовослужбовці Тернопільської частини Національної Гвардії будуть носити тактичні жилети, подаровані духовенством. Півсотні таких жилетів їм передало управління Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Як розповів Gazeta.ua синкел архиєпархії о.Віталій Козак, амуніцію спеціально замовляли на фабриці у Києві.

"Ми зустрілися із частиною наших внутрішніх військ в Ірпені, якраз коли формувалася Нацгвардія. Запитали, чим можемо допомогти єдиній діючій частині у Тернополі. Військові відповіли, що їм потрібна амуніція. Вони подали письмовий запит на нашу архиєпархію. У відповідь було вирішено закупити 50 тактичних жилетів. Це такі спеціальні жилети, які вдягаються поверх бронежилетів. Такі потрібні для розміщення магазинів до автоматів, рацій та іншого спецспорядження", - пояснив о. Віталій.

За його словами, купити ці жилети у Тернополі виявилося складно.

"Замовляли їх на фабриці у Києві, бо у нашому місті у вільному продажу немає. Принаймні, у такій кількості. Довелося чекати на своє замовлення близько двох тижнів – зараз таких замовлень багато. Вручили командиру частини підполковнику В.В. Шершуну, бо самих вояків уже забрали на навчання до столиці. На жаль, ми не змогли забезпечити усю частину тактичними жилетами, передали їх лише підрозділу швидкого реагування, який може бути задіяний в антитерористичних операціях. Витратили на це замовлення 36 тисяч гривень. Це гроші з добровільних пожертв парафіян, які збирали парохи у храмах на Тернопільщині", - зазначив синкел.

Він також зауважив, що співпраця церкви з армією триває уже два місяці.

"Коли передавали ці жилети військовим, запитали, що ще можемо для них зробити. Знову до нас звернулися з проханням про амуніцію. Я уже переказав гроші на купівлю ще десяти жилетів. Крім того, для автопарку машин військового супроводу Тернопільського зонального відділу військової служби правопорядку було придбано дві акумуляторні батареї. Узагалі ж співпраця церкви з армією триває уже два місяці. Спочатку ми переказали 50 тисяч гривень на Міністерство оборони, потім 20 тисяч – на рахунок місцевого військового комісаріату, а на полігони в Ірпені і Нових Петрівцях завезли чотири вантажівки продуктів", - резюмував отець Віталій Козак.

Зараз ви читаєте новину «Церква закупила амуніцію для тернопільських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі