вівторок, 15 липня 2014 19:07

Чергову сесію Вінницької обласної ради закінчили, не розпочавши. Будівлю пікетували активісти
7

Фото: Анна Бова

15 липня голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко зібрав чергову сесію. На засідання приїхали більшість депутатів. Але сесія так і не відбулася. Зі 172 депутатів реєструвалися тільки 36.

О 10-й ранку перед приміщенням облради збираються представники громадських організацій, тримають в руках плакати. Вимагають відкликати кількох депутатів екс-регіоналів. "Батальйон обласної ради на передову", та "Спочатку перемога на зовнішньому фронті - потім на внутрішньому" - з такими написами тримають плакати.

До сесійної зали проходять депутати. Усіх запрошених - голів адміністрацій, районних рад, представників громадських організацій та пресу не пускають працівники міліції. Тільки за проханням голови ОДА Анатолія Олійника маємо дозвіл увійти. Сесія не розпочинається вчасно, бо представники громадських організацій та депутати беруть слово.

"10 липня на засіданні президії 50 депутатів вимагали від голови обласної ради Свитка призначити позачергову сесії. Питання стосується постанови Кабінету Міністрів, де чітко вказано, що маємо скоротити апарат обласної ради на 11 людей та кількість заступників. Пан Свитко пообіцяв, що в п'ятницю, 11 липня підпише розпорядження, але свого слова так і не дотримав. Ми на 1 заступника за рік витрачаємо чверть мільйона поза законом, а Свитко не має наміру виконувати розпорядження Кабміну", - сказав із трибуни Олександр Мельник, позафракційний депутат обласної ради.

Після депутата виступали представники вінницького Майдану та батьки військовослужбовців. Розповідали, що хлопці, які воюють на Сході, залишилися голі, босі, без харчів.

"Знаю, що 500 євро коштує, аби взяли, чи не взяли чоловіка до армії. За це в Барському районі уже звільнили військового комісара. Маємо ще розібратися, де зависали гроші, які виділяла обласна влада на закупку необхідних речей для військових",- сказала майданівка Ольга Маліновська.

За дві години обговорень голова обласної ради Сергій Свитко так і не розпочав сесії. Звинуватив депутатів, які вимагали виконання постанови Кабміну, у підробці підписів. Оголосив про те, що позачергову сесію призначить на суботу, 19 липня. Про чергову, яку чекали два місяця, не сказав нічого.

Зараз ви читаєте новину «Чергову сесію Вінницької обласної ради закінчили, не розпочавши. Будівлю пікетували активісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі