понеділок, 24 квітня 2017 04:12

Борги населення за газ реструктуризують

Борги населення за газ реструктуризують
Борги населення за газ реструктуризують Фото: Олександр Гандзій

Уникнути відключення газу та судового позову можна уклавши договір про реструктуризацію боргу. Передбачає відтермінування виплати заборгованості за спожитий газ, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Радимо не переносити борги з минулого опалювального сезону у наступний. Допомагаємо їх погасити за допомогою реструктуризації. Потрібно прийти до центру обслуговування клієнтів облгазу з документами на будинок. Орендарям житла оформити договір на реструктуризацію неможливо, це може зробити лише власник. Юристи розглядають документи. Сума боргу повинна бути не великою. Найчастіше – три-п'ять тисяч. Якщо вже є десятки тисяч гривень, то там справа вирішується у судовому порядку. Реструктуризацію робити вже пізно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали шокуючу суму боргів за комунальні послуги

Реструктуризація дозволяється для порядних клієнтів, які не ховаються і хочуть вирішити питання заборгованості. Людині пропонують сплатити половину суми, а решту розбивають на термін, який вона просить – в рамках розумного, звичайно. Її будинок не відключають від газу і не подають до суду. Саме коли висить загроза відключення, люди звертаються по реструктуризацію. Таким чином розвантажуються витрати споживача. Якщо людина не ховається, то треба йти їй на зустріч і допомогти", - розповідає пресс-секретар "Вінницягаз" Оксана Поліщук.

Ринок газу в Україні поступово переходить із кубічних метрів на енергетичні одиниці. Оператори газорозподільних мереж зобов'язані вказувати у платіжках за квітень кількість спожитого газу крім кубометрів у трьох енергетичних одиницях – кВт/год, джоулях та гігакалоріях.

Зараз ви читаєте новину «Борги населення за газ реструктуризують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі