четвер, 21 липня 2022 14:58

Білоруські військові проводять ротацію – прикордонники

Білоруські військові проводять ротацію – прикордонники
Розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю. Фото: volyninfa

На території прикордонних регіонів Білорусі відбувається ротація військових.

Збільшення кількості військових підрозділів на кордоні з Україною не спостерігають. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Ті підрозділи, які вони тримають поряд з кордоном, не є ударним угрупованням, яке могло б здійснити вторгнення на територію нашої країни. Останнім часом ми не бачимо збільшення кількості цих підрозділів, в тому числі щодо особового складу. Також ми не фіксуємо змін в їхніх діях: вони прибувають до кордону, відбувається їхня ротація", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Білорусі воюватиме в Україні з Лукашенком чи без – боєць полку Калиновського

Проте можливості долучення підрозділів Збройних сил Республіки Білорусь до війни Росії проти України і спроби здійснити вторгнення не виключають. Україна готова до цього.

"Тому ми готові до цього. Як лінія кордону, так і прикордонні території укріплені усіма необхідними інженерними засобами, щоб зустріти і дати гідну відсіч тим, хто спробує вторгнутися на територію нашої країни", – додав Демченко.

Збройні сили України звернулися до білоруських військових. Просять не вступати у повномасштабну війну на боці російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські військові проводять ротацію – прикордонники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі