понеділок, 19 лютого 2018 04:55

АТОвці вимагають найкращі землі Академії аграрних наук

Автор: Leopolis.news
  Атовці просять виділити родючі земельні ділянки
Атовці просять виділити родючі земельні ділянки

У селі Уладівське Калинівського району Вінниччини військові вимагають виділити кожному по 2 гектари родючої землі.

Поля належать Національній Академії аграрних наук. Розпоряджаються ними місцева Науково-дослідна селекційна станція.

"З 2016 року ми не можемо отримати землі. Не стали цього терпіти і 15 лютого вийшли на пікет. На годину перекрили київську трасу міжнародного значення. До нас приїхали районна влада. Пообіцяли розібратися в цій ситуації, - говорить Gazeta.ua керівник громади місцевих АТОвців Олег Оводов. - Нам виділили землю, але вона не родюча. Там пісок і глина. В тому грунті літом трактори топляться і нічого не росте.

Атовці просять виділити земельні ділянки на оброблених полях.

"Питання із землею треба вирішити за 2-3 тижні. Навесні почнеться посівна і розгляд нашої вимоги знову затягнеться на рік, доки не зберуть врожай", - додає Оводов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З дня на день можуть вигнати" - у військових забирають квартири

В Академії аграрних наук не готові віддати родючі поля.

"Поля належать Академії наук 130 років. Вони є особливо цінною для селекційної станції, - говорить Gazeta.ua віце-президент Національної Академії аграрних наук України Микола Роїк. - Дозволив виділити землі поблизу села Яблуневе. Що правда, там осушені поля. Вони не хочуть". Якщо порівняти, то по інших регіонах взагалі не дають. Виділяють землі лише з земель запасу. Я ж пожалів калинівських атовців.

Вінницькі учасники AТО вийшли з акцією протесту під стіни облдержадміністрації. Військові перестали отримувати обіцяні земельні ділянки.

Підтримати протест приїхали учасники АТО з Хмільницького, Шаргородського, Козятинського, Барського та Липовецького районів. Бійці скаржаться, територіальні громади відмовляють їм у виділенні земельних наділів. Мовляв, немає вільних ділянок.

Зараз ви читаєте новину «АТОвці вимагають найкращі землі Академії аграрних наук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі