вівторок, 21 листопада 2017 04:30

"Земля атовця не тільки на кладовищі" - військовим припинили виділяти земельні ділянки

Автор: i-vin.info
  Вінницькі учасники AТОперестали отримувати обіцяні земельні ділянки
Вінницькі учасники AТОперестали отримувати обіцяні земельні ділянки

Вінницькі учасники AТО вийшли з акцією протесту під стіни облдержадміністрації. Військові перестали отримувати обіцяні земельні ділянки.

Підтримати протест приїхали учасники АТО з Хмільницького, Шаргородського, Козятинського, Барського та Липовецького районів. Бійці скаржаться, територіальні громади відмовляють їм у виділенні земельних наділів. Мовляв, немає вільних ділянок, пише i-vin.info.

"Сільська рада каже, вільної землі немає. Хоча в реєстрі Держгеокадастру є вільні наділи. Я подав заявку до Держгеокадастру 3 місяці тому. Досі не отримав жодної конкретної відповіді. Кажуть: "Чекайте до нового року". А вже рік проходить. Я до них дзвоню, а вони: "Так, ми знаємо, ми вас поставили в чергу". Рік вже як вдома, рік як не служу, а землі досі немає", - розповів мешканець села Порик Хмільницького району Анатолій Доброгільський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевізника змусили звільнити водія, який вигнав АТОвця з автобусу

Жодному учаснику АТО протягом півроку не було надано дозвіл на виділення землі у постійне користування, зауважує вдова учасника АТО Надія Сівоха.

"2 гектари під особисте селянське господарство не видається нікому. Процес йшов завжди тяжко. Але після прийняття 413-ї постанови процес видачі зупинився взагалі", - зауважила представниця громадської організації "Спілка учасників АТО міста Хмільника та Хмільницького району" Надія Сівоха.

Заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Крученюк запевнив, до кінця року всі учасники АТО отримають земельні ділянки.

У селищі міського типу Шпиків на Вінниччині мешканці конфліктують з сільським головою за землю, яку не отримали військові АТО за службу на Сході.

Голова сільради називає бажання військових отримати ще один гектар незаконним.

Зараз ви читаєте новину «"Земля атовця не тільки на кладовищі" - військовим припинили виділяти земельні ділянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі