пʼятниця, 19 грудня 2014 00:31

Активіста Януарія Шостака оголосили у розшук

Активіста Януарія Шостака оголосили у розшук

Активіста від партії "Батьківщина" вінничанина Юрія-Януарія Шостака слідче управління обласної міліції оголосило у розшук, оскільки не може встановити його місця перебування. Шостак втік із міста понад тиждень тому.
"Його підозрюють у здійсненні протиправних дій під час штурму адміністративного приміщення", - розповідають правоохоронці.
Як стало відомо кореспонденту gazeta ua., слідчий мав вручити повістку Януарію, аби він наступного дня прийшов на допит. Мова про затримання чи пред'явлення звинувачень не йшла. Але правоохоронцям завадили активні бабусі та дідусі.
"Це патріоти, прихильники Майдану, хоч уже і у віці 50-70 років. Вони обступили Януарія тісним кільцем і не підпустили до нього міліцію, ще й лаялися, що героя в тюрму хочуть посадити. А потім Януарія посадили в автомобіль і вивезли, сам він не мав наміру тікати", - розповіла прихильниця "Батьківщини".
За деякими даними, очевидці бачили, як Шостак сідав в автомобіль народного депутата Івана Крулька і зараз знаходиться в Києві.
Нагадаємо, Юрій-Януарій Шостак брав участь у штурмі приміщення Вінницької обласної ради та адміністрації 6 грудня, коли активістів не пустили на засідання сесії обласної ради. Свідки стверджують, що саме Януарій кидав у працівників міліції вибухові пакети та димові шашки, через що постраждало 8 правоохоронців. Іншого активіста, який проходить з Шостаком по одній справі, і не мав наміру переховуватися, Юрія Павленка-Хорта, суд взяв під варту. На одне із засідань , коли розглядалася справа Юрія, прийшов батько Януарія, Шостак-старший, але відповісти, де перебуває його син він відмовився.

33-річний Юрій-Януарій Шостак є власником ломбардів "Лувр", мешкає із дружиною та двома доньками у елітному мікрорайоні "Поділля", їхня квартира площею 200 квадратів займає весь поверх. На останніх виборах до Верховної Ради балотувався по виборчому округу №17.

Зараз ви читаєте новину «Активіста Януарія Шостака оголосили у розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі