середа, 23 вересня 2015 15:23

Яценюк з Аваковом жартуючи розповіли, чому не проходять в нову поліцію
13

Фото: Анна ЛАКИЗА

Сьогодні у Полтаві на день міста розпочався набір в нову поліцію. Прийом анкет від охочих почали прийматипочали приймати з 9.00 у холі обласної ради. Там облаштували довгий стіл за який одночасно могли сісти до 40 претендентів. Адміністратори підказували, як правильно заповнювати анкети. Черг та штовханини не було. Крім хлопців анкети заповнювали і дівчата.

"Враховуючи ті події, які зараз відбуваються в країні - не можна просто сидіти біля телевізору і нічого не робити. Я хотіла бути поліцейською однак мені 18 років. Тільки сьогодні взнала, що на цю роботу можуть потрапити тільки ті, кому вже виповнився 21 рік", - розповіла полтавка Юлія Калашникова.

"Радує, що сьогодні все проходить культурно. Приємно було прийти. Видно, що все відбувається чесно, без корупції. Сподіваюся, що зможу потрапити до лав поліції. За освітою я юрист, люблю спілкуватися з людьми. І в мене це доволі непогано виходить", - сказав 27-річний Костянтин Моргунов, один з претендентів.

Близько 10.00 до облради зійшлося до сотні полтавців. Прийшли подивитися представлення нової поліції, яке проводив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Був і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Для їхніх виступів біля порогу облради поставили мікрофони. Охороняли високопосадовців міліціонери та представники цивільного корпусу полку "Азов".

"Сьогодні тут зібралися ті, хто хоче змін: в собі і в Україні. Ми підтримуємо таких людей. Для полтавських поліцейських вже є форма, яка на них чекає. Є і нові машини. Сьогодні бути поліцейським в Україні - престижно. Ми даємо і гідну зарплату - від 8 до 10 тисяч гривень", - сказав Арсеній Яценюк.

У свою чергу Арсен Аваков зауважив - Полтава і Кременчук, де набір стартував двома днями раніше, лідери по кількості охочих стати поліцейськими. За годину реєстрації у Полтаві анкети подали 520 осіб.

Після виступу Яценюк з Аваковим розмовляли з претендентами. Багато спілкувалися з хлопцями з АТО. Розпитували скільки служили на Донбасі, де саме.

Набір до патрульної поліції в Полтаві триватиме 3 тижні. Нові поліцейські з'являться у місті в лютому.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк з Аваковом жартуючи розповіли, чому не проходять в нову поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі