вівторок, 14 травня 2019 12:10

Як діяти, якщо твій сусід перетворив свою присадибну ділянку на смітник

Як діяти, якщо твій сусід перетворив свою присадибну ділянку на смітник
Як діяти, якщо твій сусід перетворив свою присадибну ділянку на смітник. Фото:advokat-zt

Що робити коли твій сусід перетворив свою присадибну ділянку на смітник? Адже це небезпека. Може виникнути пожежа.

Про таку проблему "Газеті" повідомила жителька села Буланове Оксана Крамар.

"Протягом 15 років сусід збирав пляшки, тяг їх у двір, а потім здавав. Однак останні років 6 сміття нікуди не вивозиться, подвір'я завалене мотлохом — пляшками, старими матрацами, дровами. Все поросло чагарями, які вже пролазять у мій двір. А що буде у разі пожежі?" - бідкається жінка.

Юрист Артем ­Пархоменко пояснив, що потрібно йти в сільську раду.

"Найкраще йти напряму в сільську раду. Вони мають повноваження змусити господаря ­прибрати свою присадибну ділянку. Якщо відмовиться, можуть залучити до цього комунальників. Відповідно до статті 52 ­кодексу про адміністративні правопорушення, забруднення ділянки відходами та відсутність боротьби з бур'янами карається штрафом від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів.", - розповів Пархоменко.

Його слова підтвердив і сільський голова Ковалівки Олександр Бублик.

"У кожній громаді є правила благоустрою, які затверджуються на сесії. Згідно з ними, присадибна ділянка мешканця має відповідати вимогам ­чистоти й порядку. За цими правилами діє ­інспектор із благоустрою та адміністративна комісія. Вони попереджають господаря, якщо не допомагає — складають протокол", - повідомив Бублик.

Зараз ви читаєте новину «Як діяти, якщо твій сусід перетворив свою присадибну ділянку на смітник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають