Ексклюзиви
понеділок, 15 липня 2019 16:25

Наймолодша учасниця колективу, що отримав міжнародну премію, живе в Полтавському районі
9

Наймолодша учасниця колективу-переможця "Пірует" 6-річна Маша Яхно зі мамою Галиною
Фото: Галина Яхно
Зразковий хореографічний колектив "Пірует" з Полтави на церемонії нагородження Міжнародного хореографічного фестивалю-конкурсу в місті Ллорет де Мар, Іспанія
Зразковий хореографічний колектив "Пірует" на сцені Міжнародного фестивалю в місті Ллорет де Мар, Іспанія
Зразковий хореографічний колектив "Пірует", призери Міжнародного фестивалю в місті Ллорет де Мар, Іспанія
Зразковий хореографічний колектив "Пірует" отримав 8 призових місць та спеціальну премію Міжнародного фестивалю

Полтавський зразковий хореографічний колектив "Пірует" отримав престижні нагороди на міжнародному танцювальному конкурсі в Іспанії. Наймолодша його учасниця Марія Яхно мешкає в селі Розсошенці Полтавського району.

Про це "Газеті" розповіла мама дівчинки Галина Яхно.

"Маша займається танцями з 3 років. Спочатку ходила в іншу студію. Понад рік займається в студії "Пірует" при хореографічному відділі Полтавської школи мистецтв. Тричі на тиждень протягом навчального року возимо з Розсошенців. Нам нічого не стоїть на заваді. Знаємо, що це найкращий у Полтаві колектив. Доньці подобається атмосфера — вони всі ніби родина. З дітьми займаються два тренери. Тамару Володимирівну дуже любить, а Марію Віталіївну має за приклад, захоплюється її жіночністю", - розповіла Галина.

6-річна Марія Яхно — учасниця зразкового хореографічного колективу "Пірует", в якому займається другий рік. Нещодавно він підкорив журі Міжнародного хореографічного фестивалю-конкурсу Spain-2019 в іспанському місті Ллорет де Мар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колектив Sunrise зі Шкарівки переміг у міжнародному конкурсі (фото)

Зараз у колективі з 23-річною історією займаються 160 вихованців у чотирьох вікових групах. На конкурс до Іспанії поіхали 37 юних танцюристів віком від 6 до 16 років. Марія - наймолодша з полтавських конкурсантів. Зі своїм ровесником Нікітою Романенком вони виконали центральні партії наречених у композиції "Час одружуватися".

Автор: Галина Яхно
  Зразковий хореографічний колектив "Пірует", призери Міжнародного фестивалю в місті Ллорет де Мар, Іспанія
Зразковий хореографічний колектив "Пірует", призери Міжнародного фестивалю в місті Ллорет де Мар, Іспанія
"Жартівлива композиція. Хлопчик шукає собі наречену серед вередливих дівчат, які старші за нього. Наприкінці він обирає найменшу дівчинку. Яскрава постановка, красиві костюми. Діти гарно виконали номер. Журі присудило першу премію", - розповіла тренер "Піруету" Тамара Олевська.

Полтавці привезли на конкурс вісім танців. Лише одному з них з журі присудило друге місце - сім отримали схвальні відгуки і перші премії. За композицію "Осколки" колективу вручили спеціальний приз конкурсу та право взяти безкоштовну участь наступного року в хореографічному фестивалі у Відні.

Окрім українців, участь у змаганні брали дитячі колективи з Сербії, Хорватії, Казахстану, Росії, Румунії, Чехії, Польщі та Парагваю.

13 липня громада сіл Розсошенці і Горбанівка Щербанівської сільради Полтавського району відзначили День села. Традицію підтримують четвертий рік поспіль.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодша учасниця колективу, що отримав міжнародну премію, живе в Полтавському районі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають