середа, 14 серпня 2019 10:15

Держгеокадастр віддав в оренду 200 га в обхід земельних торгів

Держгеокадастр віддав в оренду 200 га в обхід земельних торгів
Фермер на Полтавщині незаконно отримав у оренду 200 га земель в Котелевському районі. Фото: Ольга Стенько

Прокуратура Полтавської області викрила незаконну оборудку із землею в Котелевському районі Полтавщини.

Про це повідомили на офіційному сайті правоохоронного органу.

Під час розслідування виявили незаконні накази Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області. Таким чином передали приватній особі в оренду для ведення фермерського господарства 7 земельних ділянок. Мають загальну площу майже 200 га і розташовані за межами Деревківської сільської ради Котелевського району.

На цій підставі приватна особа уклала з обласним управлінням Держгеокадастру договори оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Однак прокуратура встановила, що згаданий громадянин є засновником фермерського господарства, яке вже орендує землі в іншій області. За законом, отримати ріллю на Полтавщині він має право лише через процедуру земельних торгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судитимуть анестезіолога, який ледь не вбив пацієнтку

Прокуратура наголошує, що оборудки проведені з порушенням Земельного кодексу України та Закону України "Про фермерське господарство" і є незаконними. Тому накази та договори недійсні й мають бути скасовані.

На підставі зібраних доказів прокуратура звернулася до суду. Вимагають визнати незаконними та скасувати накази й договори оренди землі.

У селі у Василівка Полтавського району провели аукціон на право оренди ділянки під товарне сільськогосподарське виробництво.

Зараз ви читаєте новину «Держгеокадастр віддав в оренду 200 га в обхід земельних торгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають