субота, 06 квітня 2019 10:06

На день неспішного мистецтва запрошують два полтавські музеї

На день неспішного мистецтва запрошують два полтавські музеї
Полтавський художній музеї проводить день неспішного мистецтва. Фото: gallery.pl.ua

Сьогодні, 6 квітня, відзначають Міжнародний день неспішного мистецтва.

Як проводять цю мистецьку акцію в Полтаві, "Газеті" розповіла куратор дня неспішного мистецтва в Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка Марина Попкова.

Другий рік поспіль його відзначать у цьому закладі. До акції долучається і Полтавський літературно-меморіальний музей імені Івана Котляревського.

Година неспішного мистецтва триватиме з 15:00 до 16:00. Пропонують оглянути чотири твори.

Що саме приготували для огляду, тримають в таємниці. Про це відвідувачі дізнаються з початком акції. Відомо, що твори - з фондів музею. Побачать дві картини, одну скульптуру та старовинну тканину. На споглядання кожного витвору - майже 15 хв. Потім гості заходу матимуть змогу поділитися враженнями.

"Ми вирішили додати до цієї години ще одну. З 16:00 обговорюватимемо, рефлексуватимемо, спілкуватимемося за кавою. І все це - в музеї", - уточнила Марина Попкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В музей принесли унікальні писанки з півдня України

Аби стати учасником дня неспішного мистецтва, слід попередньо зареєструватися. Докладну інформацію можна знайти на сайті музею. Вхід вільний.

Міжнародний день неспішного мистецтва підтримали 42 музеї в 24 містах і селах України.

У Полтаві на розі вулиць Пушкіна та Гоголя 1 квітня відкрили скульптурну композицію. На сходах готелю Premier Palazzo ніби зустрічаються поет Олександр Пушкін та письменник Микола Гоголь.

Зараз ви читаєте новину «На день неспішного мистецтва запрошують два полтавські музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають