неділя, 08 липня 2018 21:10

У столиці стрімко дорожчає нерухомість

У столиці стрімко дорожчає нерухомість
Квадратний метр на первинному ринку нерухомості у середньому коштує $1,185 тис. Фото: Минфин

Всупереч прогнозам про обвал цін, столична нерухомість знову почала дорожчати. Ціни зросли через подорожчання будівельних матеріалів.

В Україні у 2016-2017 роках загальний рівень інфляції становив 12-13%. Однак ціни на бетон, арматуру та цеглу, за минулий рік зросли на 30-45%, пише ubr.ua.

"У 2014-2015 роках при різкому знеціненні національної валюти переважна більшість виробників будівельних матеріалів намагалися стримати об'єктивно обґрунтоване зростання цін на свою продукцію. Щоб зберегти темпи споживання, хоч і з втратою прибутку. Відкладене подорожчання відбулося в останні два роки на тлі ожилого після кризи ринку житлового будівництва", - каже директор з розвитку будівельної компанії В'ячеслав Павлов.

Будматеріали дорожчатимуть далі. Якщо попит рости не буде, а економічна ситуація залишатиметься стабільною, ціна зросте на 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Взяти кредит на авто чи нерухомість стало дешевше

"Вартість будівельних матеріалів вже зросла на 15%. Подорожчали практично всі види будівельних матеріалів, так як в країні дорожчає бензин, комунальні платежі. Це впливає на ціну будь-якого виробника матеріалів", - наголошує менеджер зі зв'язків з громадськістю девелоперської компанії Галина Мартиненко.

Квадратний метр на первинному ринку нерухомості у середньому коштує $1,185 тис.

Нові державні будівельні норми з містобудування набудуть чинності з 1 вересня 2018 року. Введуть правила, які регулюватимуть будівництво в зелених зонах. У містах з населенням до 50 тис. людей заборонять будівлі вище 3 поверхів. У містах від 100-150 тис. дозволять будувати 9-поверхівки. У мегаполісах - будинки висотою понад 20 поверхів. Нові норми забороняють проектувати парковки на тротуарах, дорогах і на території житлового комплексу. Замість цього пропонують створювати підземні гаражі або відкриті майданчики за 300-500 м від розташування будинку.

Зараз ви читаєте новину «У столиці стрімко дорожчає нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі