середа, 01 серпня 2018 17:05

У Києві подорожчала оренда квартир

У Києві подорожчала оренда квартир
Оренда однокімнатної квартири у нормальному стані у середньому коштує 6,5-8,5 тис. грн. Фото: stroyobzor.ua

У Києві подорожчала оренда квартир. Найбільше зросли в ціні бюджетні варіанти - майже на чверть.

Однокімнатну квартиру, яку раніше можна було зняти за 4,5-5 тис. грн зараз пропонують від 5 тис. грн. Додатково потрібно сплатити завдаток у розмірі місячної оплати й комісійні ріелтору. У сумі це не менше 13 тис. грн, пише Сегодня.

"Це або Борщагівка, або Троєщина. І стан — те, що ми називаємо "радянським". Може бути взагалі без меблів, без техніки, або максимум пральна машина й плита. І мінімум меблів", - каже експерт з нерухомості Катерина Охріменко.

Квартири, які зараз пропонують орендувати за 4 тис. грн в основному непридатні для життя. Там облізлі стіни, прогнилі меблі, грибок і зламана сантехніка. Крім того, можна потрапити на дешеві пропозиції від шахраїв.

Оренда однокімнатної квартири у нормальному стані коштує 6,5-8,5 тис. грн. За ці гроші також можна зняти бюджетну двокімнатну квартиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартира в оренду: як не стати жертвою шахрайських схем ріелторів

Щоб зекономити, багатоквартирне помешкання орендують на декілька сімей. Або шукають кімнату з господарем. За неї в середньому потрібно заплатити 3 тис. грн.

Якщо винаймати житло в передмісті, то насамперед виграти можна у якості, а не кількості. Адже за проїзд коштуватиме щонайменше 1 тис. грн у місяць.

До осені оренда житла в Україні подорожчає ще на 10%. Щоправда в жовтні-листопаді попит спаде, тому зняти квартиру буде простіше.

В Україні уряд готує нову редакцію законопроекту "Про оренду". Забудовники матимуть можливість будувати "орендні будинки", де здаватимуться квартири. У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вважають, що це дозволить навести порядок на ринку і забезпечити житлом українців.

Зараз ви читаєте новину «У Києві подорожчала оренда квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі