понеділок, 23 травня 2011 16:16

Слідом за Ахметовим купувати житло в Лондоні кинулись інші українські багатії

Слідом за Ахметовим купувати житло в Лондоні кинулись інші українські багатії

Середні ціни на нерухомість в Центральному Лондоні протягом минулого року щодня зростали на 767 фунтів стерлінгів. Також зростає кількість представників України, які бажають придбати елітну нерухомість у Великої Британії.

Як повідомили BIZ.liga.net у прес-службі компанії "Knight Frank", кількість забезпечених українців, охочих стати власниками елітної нерухомості в Європі в цілому, і особливо в Лондоні, значно зросла за минулі 12 місяців. Збільшується число придбань нашими співвітчизниками нерухомості на Кіпрі, на Лазурному березі, в Іспанії і т.д.

Приріст вартості основного капіталу за останній рік на ринку Центрального Лондона становив 8,3%.

З березня 2009 середньоринкові ціни на нерухомість сегменту "прайм" в Центральному Лондоні зросли на 31,2% за пост-кризовий період.

Основна купівельна активність у сегменті "прайм" Центрального Лондона була зосереджена на об'єктах у ціновому діапазоні від 1 до 5 млн фунтів, вартість на які зросла майже на 4% за останні 3 місяці. Найбільш зростаючими ринками проявили себе райони Мейфер, Мерілібоун, Сент-Джонс Вуд та Кенсінгтон, в кожному з яких спостерігався 10%-ве зростання цін за останні 12 місяців.

Глава відділу досліджень ринку "Knight Frank" (Лондон) Ліам Бейлі, зазначив, що попит з боку іноземних покупців є ключовим складником, що впливає на коливання на лондонському ринку.

Фахівці "Knight Frank" зазначили, що останнім часом значно зросла кількість запитів та угод з купівлі іноземної нерухомості українськими клієнтами.Так, у Лондоні "Knight Frank" тільки за останній рік зафіксував 30-40% зростання придбань нерухомості з боку громадян України, які бажають стати власниками елітної нерухомості в цій європейській столиці. Зростає число придбань на Кіпрі, на Лазурному березі, в Іспанії і т.д.

Генеральний директор "Knight Frank Ukraine" Михайло Єрмоленко, пояснив зростання інтересу тим, що за рахунок кризи ціни на нерухомість у світі значно знизилися і стали набагато більш цікаві для інвестицій. Другою причиною можна назвати зрослу інвестиційну привабливість закордонної нерухомості для українців. Крім цього, зростає інтерес до отримання освіти в престижних британських та інших престижних зарубіжних навчальних закладах, тому багато клієнтів купують для своїх дітей нерухомість безпосередньо поруч з місцем навчання.

Нагадаємо, 19 квітня стало відомо, що український бізнесмен Рінат Ахметов купив у центрі Лондона квартиру за $ 250 млн.

Зараз ви читаєте новину «Слідом за Ахметовим купувати житло в Лондоні кинулись інші українські багатії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі