середа, 25 травня 2011 09:27

Мінрегіонбуд просить Попова не чіпати стадіон, на якому відбувся "Матч смерті"

Мінрегіонбуд просить Попова не чіпати стадіон, на якому відбувся "Матч смерті"

Міністерство регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України направило лист голові Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександру Попову про необхідність скасування всіх раніше ухвалених рішень щодо забудови стадіону "Старт" у Києві та переведення його території в рекреаційну зону, а саме до спортивних парків.

Про це повідомила прес-служба Мінрегіонбуду.

Пояснюється це звернення тим, що стадіон "Старт" має величезне значення для здорового дозвілля та спорту молоді в мікрорайоні, а ставлення жителів до забудови цієї території вкрай негативне. У разі спроби будь-якого інвестора (забудовника) здійснити на території стадіону будівництво житлово-торгових домів, їхній проект (проекти), відповідно до чинного законодавства, повинні пройти державну експертизу. За повідомленням керівництва державного підприємства "Укрдержбудекспертиза", такі проекти на розгляд не надходили.

Для початку будівництва об'єктів забудовнику необхідно отримати дозвіл на виконання підготовчих та будівельних робіт в Державній архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ). За інформацією керівництва центральної служби ДАБІ та її територіального органу в Києві, будь-яких документів на отримання дозволу (дозволів) на будівництво об'єктів на території стадіону "Старт" до інспекції не надходило.

У той же час Київська міська рада 26 лютого в 2010 року передала земельну ділянку, яка є територією стадіону "Старт" у комплексі зі спортивними майданчиками та павільйонами, глядацькими трибунами і периферійним озелененням, ТОВ "Голден Хаус" для комплексної реконструкції спортивного комплексу стадіону "Старт", будівництва,експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу та багатофункціонального житлово-офісного комплексу з приміщеннями торгово-розважального призначення і паркінгом.

Зараз ви читаєте новину «Мінрегіонбуд просить Попова не чіпати стадіон, на якому відбувся "Матч смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі